Tiramisu au lemon-curd
I made this dessert for my Mom birthday (82) she asked me a dessert because likes more than a Cake, she always love more savoy things than sweet . For this I choose this recipe of my friend Nadji that have a nice Blog in french with amazing recipes (she had about 6 Tiramisu recipes) and her cook is tres originale, I love her recipes.
Of course I adapted some things but basically is the same recipe.
Merci beaucoup Nadji, J'aime cette recette !
INGREDIENTS:
1 rectangular mold or 6 glasses
2 packages of lady fingers or biscuits
2 packages of Phyladelphia cheese or mascarpone cheese
3 eggs
200 grs, lemon curd
For lemon curd
4 large lemons (the juice)
200 grs. sugar
4 eggs
1 1/2 tablespoon of cornstarch
Method for lemon curd
Put the 3 eggs, lemon juice and sugar in a bowl from the microwave. Mix everything evenly . Put the container in the microwave 2 minutes on high power. Remove the bowl and quickly beat the mixture. Put in the microwave. Repeat the same operation twice. The cream is ready. (If your cream is not thick enough, return again in the microwave). Let Cool.
Tiramisu: . Separate egg whites from the yolks.
Beat the egg whites firm with a pinch of salt. Beat the yolks and mascarpone. Add gradually the lemon curd (amount depending on taste). Add the egg whites gently lifting the mass.
Put the pieces of biscuits at the bottom of the mold and cover with the cream. Add a second layer of biscuits.
Cover again with cream.
A total of 3 layers of biscuits for three layers of cream. Chill. Let refrigerate several hours or overnight preferable. When serve, decorate with chocolate powder or chocolate curls.
(If you like more moist mix the juice of 1 lemon with 1/2 cup of water and some sugar, mix and brush the biscuits before to place the cream)
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En Español
Tiramisú de limón
El sábado celebramos el cumpleaños de mi mamá y le pregunté que quería que le hiciera (siempre le preparo algo) y me pidió un postre y específicamente un Tiramisú, no quería hacer el típico pero me acordaba que mi amiga Nadji que viven en Paris y tiene un Blog maravilloso tenía varias recetas diferentes de Tiramisú y escogí este Tiramisú au lemon curd.
Ingredients
1 molde rectangular o 6 pocillos o copas para Tiramisú
2 paquetes de galletas de champaña o dedos de dama
2 paquetes de queso crema o mascarpone
3 huevos
200 grs. lemon curd
Preparación del lemon curd
4 limones grandes (su jugo)
200 grs. de azúcar
4 huevos
1 1/2 cucharada de maicena
Preparación
Poner los 3 huevos, el jugo de limón y el azúcar en un bol, apto para microondas revolver y llevar a potencia alta por dos minutos.
Retirar y volver a revolver. Llevar otros dos minutos. Retirar y revolver de nuevo.
Debe quedar de una consistencia espesa como una crema y sino llevar nuevamente al microondas.
Reservar.
Para el tiramisú, separar las claras de las yemas.
Batir las claras con una pizca de sal a punto firme.
Aparte batir las yemas con el mascarpone o el queso crema.
Agregar de a poco el lemon curd y unir bien a la mezcla de queso crema con las yemas. Luego agregar las claras batidas a punto nieve unir bien.
Poner una capa de galletas en el fondo del molde y cubrir con una capa de crema, luego repetir la operacion una capa de galletas y otra de cream hasta terminar.
Si se quiere más húmedo prepara un jarabe con el jugo de 1 limón, agua y azúcar y humeder las galletas con una brocha antes de colocar la crema.
Llevar al refrigerador por varias horas o toda la noche.
Al dia siguiente cubrir con chocolate rallado o en polvo.
mantener refrigerado.
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