Corn's pudding with basil (Pastel de Choclo)

our country, the corn was eaten by the natives here for many years and when the Spanish arrive to Chile with meat,chickens, pigs etc. born this dish that is with a mix of meat or chicken and over this the corn's mix.
How many recipes that I given you may make with fresh corns, freeze corns or tins of corn that are in many countries how my friend Vida tell me are in Australia, she is married with a chilean, so she knows a lot of the chilean's food. Has nice recipes.(http://www.vidaatpenthouse2.blogspot.com/ )
I make this dish at winter with freeze corn and at the summer with fresh corns and fresh basil.
This is the recipe that my Mom and me make.

8 fresh corns the grain yellow type
chopped and grinded (processor or blender)
or 2 tins of mix or freeze corn
6 a 8 leaves of basil chopped
or dry basil
1/2 liter of milk
salt and pepper
2 eggs
granulated sugar to podwer
Filling corn's pudding
600 grs. beef meat (grinded)
1 chopped onion
1 garlic clove chopped
3 spoonful of unsaborized oil
1 teaspoonful of papikra podwer
salt and pepper
3 boiled eggs in slices
raisins (optative)
olives (optative)
If you want you may add some slices of breast chicken (boiled)
Method to the corn's mix
Cook the mix corn grinded in a large pot to slow heat, always stirring and add little
quantity of milk, add the chopped basil, salt and pepper and the last the eggs beaten, join well, the mix will be thick and creamy.
Method filling
Fry the chopped onion with the onion and garlic in a frying pan, add the paprika podwer, salt and pepper heat.Add the meat beef and boil all to slow heat.
Place the filling in small dish similar to the picture or little pyrex, we use this that are made from clay, but if you don't have, use other similar or a big pyrex . To the filling add the slices of boiled eggs and if you like some raisins and olives.(If you want the slices of chicken too) I make only with the filling of meat beef. Cover with the corn's mix and podwer with granulated sugar.
Go with them to the oven preheat and cook about 20 minutes until be a little golden.
Note: If you come Chile some day you may buy this little clay dish that are wonderful for others food (the taste is delicious) and you may heat later in the microwaves without problem. I make these and later heat at microwaves. At the Supermarket sell some of these clay dishes with Pastel de Choclo or Chupe de mariscos (seashell's pudding) and are so good to use after.
Some of you asking me for the clay dishes, here an address to see all about Pomaire where they are made: http://www.todoamano.cl/ and pick Pomaire and enjoy.!!
En español
PASTEL DE CHOCLO O MAIZ CON ALBAHACA
Este pastel de choclo o maiz es uno de los platos màs ricos de nuestro paìs.
Cuando llegaron los españoles el choclo o maiz ya se comìa y se usaba incluso para hacer pan (harina de maiz) y como los españoles trajeron, pollos,carnes, cerdos etc. de apoco se fusionaron algunas comidas como esta, en que se hace una mezcla de carne o pollo (o ambas) y se cubre con la pasta de choclo/Maiz y se lleva al horno.
Como muchas recetas que he dado se puede hacer con choclo fresco, congelados o en botes o tarros.
Este plato antes lo haciamos casi solo en verano, ahora lo hago en invierno con pasta de choclo congelada y queda muy rico.
Esta es la receta que hacemos mi mamà y yo.
Ingredientes para la pasta de choclo
8 choclos frescos del tipo de grano amarillo grande(picados y molidos en procesadora o juguera) o 2 tarros de mezcla de choclo o una bolsa de 1 kg. pasta de choclo congelado.
6 a 8 hojas de albahaca picada
1 /2 litro de leche
sal y pimienta
2 huevos batidos
azùcar granulada para espolvorear
Ingredientes para el relleno del pastel
600 gramos de carne de vacuno molida o procesada
1 cebolla picada
1 diente de ajo picado
3 cucharadas de aceite
1 cucharada de pimentòn en polvo
sal y pimienta
3 huevos duros cortados
pasas (optativo)
aceitunas(optativo)
si se quiere se puede agregar una pechuga de pollo ya cocida cortada en trozos.
Mètodo para cocinar la pasta de choclo
Cocinar la pasta a fuego lento o medio sin dejar de revolver hasta que pierda el sabor a crudo, añada pequeñas cantidades de leche de a poco , agregue la albahaca picada y los huevos batidos, sazone con sal y pimienta.Siga revolviendo suavemente hasta que estè suave y cremoso.
Mètodo para el relleno
Saltear la cebollay ajo en un sartèn, añada el pimentòn, pimienta y sal y deje a fuego suave agregue la carne y cocine bien. Reserve.
En platos pequeños de greda o ceràmica o pyrex ( si no en un pyrex grande se hace el mismo proceso) colocar una porciòn del relleno, rebanadas de huevo (pasas y aceitunas) y si le coloca pedazos de pollo tambien.
Yo lo hago solo con la mezcla de carne y queda muy bien.
Verter sobre el pino la mezcla de choclo o maiz y espolvorear con azùcar granulada y llevar a horno por unos 20 minutos hasta que tome un color dorado.
Nota: Para los que vengan a Chile alguna vez les recomiendo comprar estas pailitas de greda, son fantàsticas no solo para el pastel, se puede hacer pollo al jugo, chupes de mariscos etc. y se calientan muy bien en microondas.
Incluso ahora en los Supermercados venden el pastel o chupe en estas pailitas y uno las puede guardar para despues.
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