Mango dessert


I love mangos, , I think is a nice fruits, and the beauty is that now we have mangos in differents forms and a lot of countries.

You will may make this dessert with freze mangos, tin mangos or simply with fresh mangos.


Many years ago we don't know mangos here, but now arrived and we have at the North of country and are so good.


Ingredients



1 tin of mangos or
3 matures mangos boiled and mashed.
3 teaspoon of unflavored gelatin
dissolved en 1/2 cup of coldwater
1 tablespoon of coñac (optative)
2 tablespoon of granulated sugar
1 cup and half of whipping cream

Method's mousse
In the blender or processor make a puree with the mangos (reserve someones to the mango's sauce) add the sugar at the mango's mix and place in a sauce pot and simmer, when begin to boiled add the gelatin podwer dissolved in cold water and stir well, take out the heat, add the coñac and the whipping cream and join well.
Place the mix in large mold or in little pirex to may turn over later.
Refrigerate by 1 hour until to be firm.
Mango's sauce
1/2 cup of mangos
1 lemon's juice
1 teaspoonful of coñac
In the Blender or processor place the mangos, lemon's juice and coñac. Processing well.
If you like you may add some sugar or Splenda to the sauce.
When the Mousse is ready turn over in a dish or little dishes and cover with the mango's sauce, you may garnish too with strawberries or raspberries in slices.
Keep at the refrigerator until will be serve.

EN ESPAÑOL


Ingredientes
1 tarro de mangos o 3 mangos maduros cocidos y molidos.
3 cucharaditas de gelatina sin sabor
2 cucharadas de azùcar
1/2 taza de agua frìa
1 cucharada de coñac (optativo)
1 taza y media de crema espesa o para batir
En la licuadora o procesadora hacer un purè con los mangos (guardando unos pocos para la salsa). Luego verter este purè de mangos con el àz'ucar en una olla y cocinar a fuego medio hasta que hierva y entonces agregar la gelatina disuelta en agua frìa.
Revolver bien hasta disolver y retirar del fuego, añadir el coñac y la crema uniendo bien. Verter en un molde grande o moldes individuales tipo pyrex y refrigerar hasta que cuaje.


Salsa de mangos
Ingredientes
1/2 taza de mangos
el jugo de 1 limòn
1 cucharada de coñac
Para preparar la salsa, en la licuadora o procesadora colocar los mangos, jugo de limòn y coñac, procesar hasta que estè homogènea. Si se quiere se le puede agregara la salsa un poco de azùcar o Splenda.
Cuando el Mousse estè listo voltear en un plato si el molde es grande o voltear en platos pequeños y cubrir con la salsa de mangos. Se puede adornar con frutas como frambuesas o fresas picadas. Mantener en el refrigerador hasta el momento de servir.

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