TALAM NANGKA






Talam Nangka is another variation of kuih Talam. This time around I used ripe jack fruits. Combination of jackfruits and coconut milk was great and I can see now how the Thai used these two combinations in their dessert. For the recipe I used the basic talam measurement plus 1 cup cut jackfruits to the bottom layer ingredients. To have a nice cut, please ensure that you cut the jackfruits into tiny pieces.

________________________________________________________________

Talam Nangka ini adalah satu lagi variasi talam. Saya menggunakan adunan asas talam ditambahkan dengan 1 cawan nangka yang dipotong halus pada adunan bawah. Rasanya memang sedap. Kombinasi santan dan nangka menguatkan aroma kuih dan membuat talam ini mempunyai rasa yang unik. Tidak hairanlah kalau kita lihat masyarakat Thai amat mengemari buah nangka ini dan hidangan pencuci mulut mereka banyak menggunakan kombinasi nangka dan santan. Cubalah memang lemak dan sedap.

__________________________________________________________________

Next Post - Rendang Ayam


_________________________________________________________________





0 Response to "TALAM NANGKA"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel