MEHALABEYA - EGYPTIAN MILK CUSTARD
Pencuci mulut ini memang terkenal di Timur Tengah terutama pada bulan Ramadan. Boleh dikategorikan sebagai pudding ataupun dadeh. Mudah menyediakanya dan boleh disediakan mengikut kesukaan dan citarasa sendiri...
Mehalabeya - Egyptian Milk Custard
- 4 cawan susu segar
- 1/2 cawan tepung jagung
- 1/2 cawan gula
- essen ros
Bahan hiasan
- serbuk kayu manis
- pistachio
Cara Membuatnya
- Satukan semua bahan di dalam periuk
- Masak di atas api sederhana sehingga pekat dan berkilat.
- Masukkn ke dalam mangkok kecil dan sejukkan
- Bila hendak di hidang taburkan sedikit serbuk kayu manis dan pistachio yang ditumbuk.
Notes
Adapted from - PATYSKITCHEN
Untuk variasi sila klik di sini - http://www.ahmedhamdyeissa.com/recmehal.htm
Untuk variasi sila klik di sini - http://www.ahmedhamdyeissa.com/recmehal.htm
0 Response to "MEHALABEYA - EGYPTIAN MILK CUSTARD"
Post a Comment