TORTONI DI MANDORLA (Almonds Tortoni)











I made this Dessert special to Festa Italiana, that are organized Maryann of http://findingladolcevita.blogspot.com/ and Marie of http://prouditaliancook.blogspot.com/ They are so nice and Marie invite me to participate, I find this interesant and a joy how a celebration to life how Italian's food is.
Is the first time I participate in something similar, and invite others friends to participate. I like this because the Italian food have many possibilities and sometimes are unknown, we know the delicious spaguettis,pizzas,tortellinis and others, but is a lot of more I enjoy italian cook because my mother always make, pizza, ñoquis,spaguettis etc..
And I like so the nice and beauty desserts they have how Tiramisu that you may find in Finding la Dolce Vita.
So I choose this Almonds desserts (Tortoni di Mandorla) that I teached in Class the last year and I find is almost how a Ice Cream or Mousse because is light, smooth and cold, so nice.
Many thanks to Marie and Maryann that invited me to participate, I enjoy a lot finding the things, searching the Amaretto etc.
Ingredients
3 white eggs
1 pinch of salt
3/4 cup of granulated sugar
1 cup and half of double cream .
1/4 cup of Amaretto liquour
1 cup and half toasted almonds copped
1 envelope of jelly unsaborized
Method
In a bowl beat the whites with a pinch of salt until be firm.
Add the sugar in spoonfuls slowly and continue beating and add the jelly dissolved in a littel wam water. Reserve.
In other bowl whipping the double cream until be firm, now incorporate the cream to the whites mix that you reserved,add the Amaretto Liquor and the middle of the toasted almonds, the rest is to garnish the dessert.
Empty the almonds mix in a rectangular mold (24x12 cm) aprox. or similar, ( you may cover the bottom with aluminium foil, is more easy to take out) and freeze by 1 hour.
Desmold in a large dish and garnish with the rest of toasted almonds.
Keep in the freeze before to serve.
TORTONI DE ALMENDRAS
En Español
He hecho este postre especialmente porque unas amigas me invitaron a la Festa Italiana, la organizan Marie the http://prouditaliancook.blogspot.com/ y Maryann the http://findingladolcevita.blogspot.com/ .
Marie es muy amable y me invitò a participar, lo encontrè muy interesante como una celebraciòn a la vida, como es la comida italiana.
Es la primera vez que participo en algo similar y me encantò. La comida italiana tiene muchas posibilidades y no todas conocidas, estamos acostumbrados a los deliciosos spaguettis,pizzas, ñoquis,ravioles etc.
Pero hay mucho màs que eso por eso esta es una buena oportunidad de ver cosas nuevas.
Disfruto la comida italiana porque mi mamà siempre ha hecho cosas italianas como ñoquis,pizzas,spaguettis etc.
Y tambièn tienen postres deliciosos como el Tiramisu que pueden encontrar una exquisita receta en donde Maryann cuya direcciòn pongo màs arriba tiene recetas estupendas igual que Marie de prouditaliancook..
Asì que elegì este Tortoni de Almendras que hice en clases el año pasado y que me encanta.
Es como una mezcla entre un helado y un Mousse, muy agradable y suave.
Muchas gracias a Marie y a Maryann por invitarme a participar. Lo disfrutè mucho buscando lo que necesitaba para el postre.
Ingredientes
3 claras de huevo
1 pizca de sal
3/4 taza de azùcar
1 y 1/2c taza de crema para batir
1/4 cup de licor de Amaretto
1 y 1/2 taza de almendras tostadas y picadas
1 sobre de jalea sin sabor
Mètodo
En un Bol batir las claras hasta que estèn firmes.Agregar batiendo el azùcar de cucharadas suavemente, batir bien y agregar la jalea sin sabor disuelta en agua tibia.Unir bien.Reservar
En otro bol batir la crema hasta que estè firme. Incorporar esta crem,a batida a la mezcla ya reservada de merengue, agregar el amaretoo y la mitas de las almendras(el resto es para adornar el postre)
Verter la mezcla en un molde rectangular de 24 x12 o similar (se puede en el fondo del molde colocar un papel aluminio y asì es màs fàcil desmoldar.
Llevar al Freezer a congelar por una hora.
Despues desmoldar en una fuente y espolvorear el resto de las almendras.
Mantener congelado antes de servir, sacar unos 8 minutos antes de servir.

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