strawberries polenta shortcakes
To all of you are in summer time a delicious and nice dessert, I saw a lot of shortcakes recipes but I really love this recipe with polenta .
A strawberry shortcake has the classic combination of biscuit,fresh strawberries and cream, that never fails to delight-Special for these days in summer months with informal food-
This recipe is adapted from Country living April 2009
hulled and rinsed
3/4 cup granulated sugar
1 cup cornmeal or polenta
1 cup all purpose flour
2 teaspoon baking powder
6 tablespoon butter cold
pinch of salt
1 egg
1/2 cup of milk
2 cups heavy cream
2 tablespoon confectioners sugar
Method
Cut the strawberries into quarters and toss with 1/4 cup of sugar. Let sit for a few hours to give the sugar time to extract some juices.
Preheat he oven at 190°c.
Combine the flour, remaining sugar, cornmeal or polenta, and baking powder in a mixing bowl .
Add the butter and salt and cut into the flour witht your fingertips.
Wisk the egg and milk together and stir into the dry ingredients.Drop the batter onto a lightly battered pan with a tablespoon and form into rounds in diameter.
Bake for 15 to 20 minutes or until is lightly golden.
Remove and cool in a wire rack.
Whipp the cream until soft peaks form.
Add the confecioners sugar and beat for a few minutes more.
Cut biscuits in half and place a heaping spoonful of strawberries on top.
Cover with whipped cream and top with the other biscuit half.En español
Shortcakes con frutillas
Esta receta es especial para los que estan en verano en este momento porque las frutillas estan en su esplendor.
En todo caso aqui aun se encuentran frutillas. Y sino se podrian usar congeladas igual queda rico.
Tambien se puede hacer con frambuesas o moras.
Los shortcakes son parecidos a los scones pero más blandos, y estos llevan polenta.
Ingredientes
300 grs. frutillas o fresas
(frescas o congeladas)
3/4 taza de azúcar granulada
1 taza de harina sin polvos de hornear
1 taza de polenta
2 cucharaditas de polvos de hornear
6 cucharadas de mantequilla
1 pizca de sal
1 huevo
1/2 taza de leche
2 tazas de crema batidas
2 cucharadas de azúcar impalpable
Preparación
Cortar las frutillas en cuartos y mezclar con 1/4 taza de azúcar, dejar reposar por unas horas
para que tengan mas jugo.
Precalentar el horno a 190°.
En un bol combinar la harina, el resto de azúcar, la polenta
y polvos de hornear. Mezclar bien.
Agregar la mantequilla en trozos y la sal mezclando con las puntas de los dedos.
batir el huevo y la leche y agregarlos a los ingredientes secos.
Enmantequillas una fuente de horno y con una cuchara o un porcionador de helados colocar en formas redonda sobre la bandeja.
Llevar a horno por unis 15 a 20 minutos o hasta que esten dorados.
Dejar enfriar.
Batir la crema hasta que tenga una textura firme de picos suaves,agregar el azucar glass y o impalpable y batir unos minutos más.
Cortar los biscuits a la mitad y rellenar con crema y una porción de frutillas.
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