Raspberry queen of pudding pots











Other delicious recipe from Britain and is adapted from GoodFood of BBC is an absolutely delicious dessert to any time (maybe you dont know but one of my grandad comes from Britain,Southampton and still we have relatives there, cousins and uncles)My cousins visited Chile some years ago.
I love british desserts!



Ingredients

25 grs.butter plus extra for greasing
600 ml milk
zest 1 lemon
4 eggs separated
200 grs. golden caster sugar
4 individual brioche rolls sliced
here the link to a brioches recipe in my blog
180 grs.raspberry jam or bramble jelly
1 tablespoon of water
450 grs.raspberry (freeze or fresh)

Method

Grease 6 large individual ramekins and heat oven to 180°c . Bring the milk, lemon zest
and butter to the boil, then turn of the heat. Beat the egg yolks with 100 g of the sugar, then strain the hot milk over the egg yolks beating constantly. Pour this custard into a Jug.

Pour the brioches slices in the ramekins so they are half-full.Pour the custard equally over the brioche place the ramekins on a baking tray, then bake for 20 minutes.
Meanwhile, bubble the jam with raspberries  for 6 to 8 minutes in a shallow pan until they start to soften, then turn of the heat.
When the brioche has a few minutes in the oven whisk the egg whites in a bowl  until they form peaks. Gradually add the remaining 100 grs. sugar  and continue whisk until peaky again.

When the brioches is golden and puffed up, spoon over the raspberry mix and then top with swirls
of egg white. Scatter each with a little more sugar , then bake by 15 minutes until are golden. Leave to cool slightly before enjoying while still warm.



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Miz Helen’s Country Cottage




EN ESPAÑOL

Budines de frambuesa y merengue









Este es otro postre inglés adaptado de BBCgood food por lo demás me encantan los postres ingleses.
Este postre es rico para cualquier ´tiempo del año ya que se puede hacer con frambuesas frescas o
congeladas.

Ingredientes

25 grs. de mantequilla
600 ml de leche
ralladura de 1 limón
4 huevos separados
200 grs. de azúcar en polvo
o azúcar glass
4 brioches individuales en láminas
aquí va un link para los brioches en mi blog
180 grs, de mermelada de frambuesas
450 grs. de frambuesas congeladas o frescas



Preparación

Enmantequillar 6 ramekins  y pprecalentar el horno a 180° c.
Unir la leche, la ralladura de limón y mantequilla en una olla y hervir. Apagar el
fuego. Batir las yemas con 100 grs. de azúcar, entonces agregar la leche ya hervida sobre las yemas y batir bien, Poner en un jarro.

Poner los trozos de brioche en los ramekins o pocillos de porcelana, empujando un poco, llenarlos hasta la mitad. repartir el custard que ya se preparó sobre los brioches, y llevar a horno por unos 20 minutos.

Mientras tanto calentar en una ollita  la mermelada de frambuesas con las frambuesas congeladaa o frescas  unos 6 a 8 minutos hasta que esten tiernas y la mezcla espesa.
Apagar el fuego.

Cuando al brioche le queden pocos minutos en el horno, batir las claras hasta que esten bien firmes. Gradualmente agregar el azúcarque quedó y continuar batiendo hasta que esté firme.

Cuando los brioches esten dorados y y como levantados agregar encima la mezcla de fruta con la mermelada repartiendo en los 6 pocillos, entonces cubrir con el merengue Espolvorear un poco de azúcar y cocinar por unos 15 minutos hasta que esten dorados.Dejar enfriar un poco antes de servir, se pueden comer tibios o frios.

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