raspberries and blueberry sorbet
I know what are you thinking "other Ice cream" and yes, sorry, but if you think in the North Hemisphere begin now the Spring is time to think in Ice cream:) And when you think in a Ice cream recipe you know here can find (lol)
This is a sorbet recipe and you know is different from typical Ice cream is basically water and fruits, dont have cream so the texture is different than others.
Ingredients
1 cup of raspberries (freeze)
1 cup of blueberries (freeze)
150 ml of water
150 grs. of sugar
1 teaspoon of lemon juice
1 cup of plain yogurt (optative)
I find some little yogurt make the texture more nice and easy to make the scoops but is fine if you want only with water.
Method
In a a medium pan heat the sugar with water until is bubble.Let chill. Add the blueberries and raspberries and lemon juice, stir well, and process in a blender or other until have a cream. (add the yogurt if you want) .If you have Ice maker following the intructions .
To the other way : Cover with plastic wrap and freeze by 45 minutes or until icy edge of pan.
Whisk to to distribute frozen portions evenly.
Cover and freeze again until icy edge of pan and overal texture is slushy about 45 minutes.whisk again.
Cover and freeze by two hours .
Before serve retire by about 15 minutes .
To serve, scoop into tall goblets or parfait glasses. If the granita is too solid you can allow it to sit in the refrigerator
Note :to this gelatto I add 1 cup of plain yougurt.
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En español
Sorbete de berries
Me imagino que dicen: otro helado, claro que sí pero piensen que en el hemisferio norte empieza la primavera asi que aprovecho de dejarles otra receta.
Este es un sorbete de berries, como ya saben el sorbete su base principal es agua y frutas y algo de limón.
En este caso le agregué una taza de yogurt sin sabor y quedó super bien porque la textura es mejor ya que no lleva ni crema ni leche.
Ingredientes
1 taza de frambuesas(frescos o congelados)
1 taza de arándanos (frescos o congelados)
150 ml de azúcar
150 ml de agua
1 cucharadita jugo de limón
1 taza de yogurt normal s/sabor (optativo)
150 ml de agua
1 cucharadita jugo de limón
1 taza de yogurt normal s/sabor (optativo)
Preparación
En una olla mediana calentar el agua con el azúcar hasta que hierva por un rato, o sea un almíbar suave.
Dejar enfriar.
Agregar los berries y el jugo de limón. Procesar la mezcla puede ser en una licuadora u otra.
Agregar a la mezcla el yogurt, mezclar bien.
Si se tiene Máquina de helados seguir las intrucciones propias del
fabricante cada una trae sus propias instrucciones.
Si no colocar en una fuente metálica extendida llevar al congelador.
Despues de una hora retirar y batir en forma pareja volver a congelar unos 45 minutos más, batir de nuevo y despues congelar por unas dos horas. Retirar un rato antes de servir para que no esté muy congelado.
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