Libanese's Rice with fry meat balls (Kibbe or Kubbe)

I want to add some pictures of the paste that I use to the Rice and I find this,
So is the Carozzi people look this you may be support my blog!!
This paste I use to the Libanese's rice that I will explain, here the name is Cabello de Angel but sure there in others countries have an other name, is a type of pasta little and short that is used in soups too.
In all case Carozzi is a so good paste that I used many years ( is so antique here)
The first I thought was post about the Libanese's rice but after I add other recipe of beef meat balls with burghol, I have other Libanese's recipe in my Labels with chopped walnuts is so nice too.
I told you the other time these recipes are from my Mother in Law that come from a Libaneses and Palestine family.
Ingredients
Two cups of white rice (washed in cold water)
1 cup of paste as the picture type Carozzi
3 spoonfuls of oil unsaborized
1 teaspoonful of yellow curry powder
salt
METHOD
In a pot fry the cup of little pastes, until be golden to brown. (The first time I eat them I thought were burned!!) add the cups of white rice (washed in water and dry with a colander) to the golden paste and add curry powder and salt, stir again, slow the fire, and add 4 cups of boil water and stir with a woodspoon.
Cook at so slow heat by 20 minutes. (If you have I use the antique toaster to place under the pot ).
Let the mix rest by 8 minutes when is cook.
Serve with the fry meat kibbe balls.
FRY MEAT KIBBE BALLS
Ingredients
500 grs. of grind beef meat
1 cup of burghol wheat (In natural stores or Supermarket) (You may buy in Amazon too)
1 spoonful of oil (olive or unsaborized)
1 spoonful of chopped chives
salt and pepper
Oil unsaborized to fry the balls
Method
Place in a bowl the cup of burghol wheat with a cup of cold water, soaked by 1 hour.
Strain in with a colander, dry and press well with the hands.
In other bowl add the wheat burghol to the grind beef meat, and join well.
Add the oil, salt,pepper and chives chopped, join.
Make little balls and to fry and dry in a paper towel before to fry in a frying -pan.
(Because if they have some water with the hot oil, can splash.
Cook to medium heat.
When are little golden are Ok. Let them in a dish with a towel paper and serve with the rice.
EN ESPAÑOL
Bueno, arriba puse a pastas Carozzi para mostrar el tipo de fideos que se usa para este arroz Libanes, es un tipo de fideo corto, pequeño que aquì se llama cabello de angel pero en otras partes sabe Dios como se llamarà, por eso la foto de Carozzi.
Bueno si los señores de Carozzi ven esto podrian apoyar mi Blog ya que les hago propaganda gratis, y en dos idiomas señores!!
Lo primero que habìa pensado es poner el arroz Libanes pero despues agreguè estas bolitas de carne con trigo burghol que se agregan a otra receta que habìa publicado de Kibbe con nueces molidas.
Pueden encontrarla en "Labels".
Casi todas estas recetas libanesas provienen de mi suegra, ya que mi marido es de familia Palestina/Libanesa, asì que me he visto en la obligaciòn de aprender esta comida tambièn, la verdad es que es rica y a los niños tambièn les encanta.
Ingredientes
2 tazas de arroz blanco(previamente lavado en agua frìa)
1 taza de fideos cortos (tipo Cabello de angel)
3 cucharadas de aceite sin sabor
1 cucharadita de curry amarillo en polvo
sal a gusto
Mètodo
En una olla freir los fideos pequeños hasta que estèn dorados casi medios cafecitos (la primera vez que comì este plato pensè que los fideos se habìan quemado, pero no)
Agregar el arroz previamente lavado y secado en un colador,revolver bien con una cuchara de palo la mezcla de arroz y fideos,agregar la sal y el curry y mezclar bien.
Agregar 4tazas de agua caliente, revolver y poner a cocer a fuego lento, yo prefiero poner un tostador debajo para que se cocine lento.
Cocinar por 20 minutos. Cuando estè listo dejar reposar por unos 8 minutos antes de servir.
Bolitas de carne con trigo burghol
(Kibbe meat)
Ingredientes
500 grs. de carne molida (posta o tàrtaro)
1 taza de burghol
sal y pimienta
1 cucharada de aceite de oliva o sin sabor
1 cucharada de ciboulette picado fino
Aceite para freir el kibbe.
Mètodo
Remojar el trigo burghol con una taza de agua frìa, por una hora.
En otro bowl unir la carne molida con el trigo remojado, estrujar muy bien el trigo antes de ocupar, apretarlo con la mano para que no le quede agua. agregar la cucharada de aceite, el ciboulette,la sal y la pimienta, unir bien y hacer las bolitas de carne.
Pasar por una toalla nova o de papel por si tuvieran algo de agua, para que no salte en el aceite
En un sartèn colocar aceite para freir, fuego medio, dorar ligeramente y al sacarlas ponerlas en un plato sobre un pedazo de toalla de papel para secarlas.
Cuando estèn listas servir con el arroz Libanès.
Este plato completo se puede calentar sin problemas en el microondas.
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