Stuffed potatoes with cheese or meat (Papas rellenas con queso o carne)


this is a typical chilean food, "papas rellenas" or stuffed potatoes, you may find with cheese or grind meat, I love with cheese and many people eat them powdered with caster sugar that I show at the pictures, Im sure the chileans people at far away remember this how a childhood dish and is comfort food too.










Ingredients

1 Kilog. and half of potatoes

2 yolks eggs

1/2 cup of flour

1/2 cup of warm milk

salt

to fry 1/2 liter of unsaborized oil

Peel the potatoes and boiled in a pot, when are ready mashed the potatoes how a puree, add the yolks,milk flour and salt, mix well to make a smooth paste, if you look need more flour add a little. (Some potatoes have more water)

To filling

1/4 mozarella cheese in pieces or

to filling with grind meat

1/4 grind beef meat

1 chopped onion

salt,pepper

1 spoonfuls of oil

METHOD: To the meat filling fry the chopped onion first in a frying pan,add the meat,salt and pepper. Cook and reserve.

To make the potatoes how the picture, take a portion of dough in the hand and filling inside with a piece of cheese or 1 spoonful of the mix of meat, close the potatoes and mold making a potato, passy by flour and fry in the hot oil.They will be golden.


When take out the fire place in a dish with a
paper towel.
You may serve with salads, or alone.
A lot of people like to eat with caster sugar over them how you see at the picture.


EN ESPAÑOL

Las papas rellenas con queso o carne molida son una tìpica comida de aquì y especialmente de nuestra niñez, en general a todos los niños les gusta.Muchos chilenos que estàn fuera recordaran este plato que comian cuando eran niños, incluso se venden en el Supermercado en porciones individuales pero no son tan ricas como las que uno hace en casa.

Ingredientes

1Kilo y medio de papas

2 yemas

1/2 taza de leche tibia

1/2 taza de harina

1/2 litro de aceite

sal

Pele las papas y pòngalas a cocer, enseguida cuando estèn listas haga con ellas un purè. A este purè añada las yemas, la leche y la harina y la sal.Mezcle todo muy bien hasta formar una pasta suave, si estuviera muy hùmeda agregar un poco màs de harina (algunas papas tienen mucha agua).

Relleno de queso: 1/4 queso mozarella cortado en trozos

Relleno de carne: 1/4 de posta molida (u otra carne molida)

1 cebolla picada fina

1 cucharada de aceite

sal

Para el relleno de la carne, en un sartèn coloque el aceite con la cebolla picada fina,agregue la carne molida y la sal cuando estè lista reserve.

Para hacer las papas rellenas tome una porciòn de masa como para hacer una papa de regular tamaño, extiendala en la palma de la mano y coloque dentro o el queso o la carne molida, doble la masa y dele forma como de una papa, pàsela por harina y llevela a freir hasta que estè dorada. Vaya colocàndolas en un plato en un papel absorbente para que se sequen. Servir solas o con ensaladas y los que quieren con azùcar flor o azùcar impalpable.








































0 Response to "Stuffed potatoes with cheese or meat (Papas rellenas con queso o carne)"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel