Whole bread with grains















I really love make bread, and a lot of time I wanna make this recipe from my friend Claudia   she is a cook teacher, and have an amazing blog( Dulcinea)with wonderful   recipes.

Please stopping by in Claudia's site she is chilean like me and Im sure you will enjoye her recipes  she has desserts to die for.
I saw this whole bread and I think I wanna make! Finally I it! Thanks Claudia by the recipe is an amazing bread.


Ingredientes


130 grs white  all purpose flour
130 grs. multi grains  flour(this have barley and oats)
but you can use others with grain
130 grs whole flour
1 1/2 teaspoon  of salt
1 teaspoon of sugar
15 grs. dry yeast
2  1/2 tablespoon of vegetal oil
1 cup  and half of warm water
(I use only one cup)
you have to be if you need more
the dough will be moist and soft


Dough

In a large bowl place the different  flours
salt,sugar, oil and dry yeast,mix all and 
 add the water little by little join well with your fingers making a dough that would be soft and elastic.
Knead the dough about 6 to 7 minutes and see if is needed more water I use a cup but al depends of the flours .
Place the dough ball in a oil bowl.
Cover and let rise for an hour
Preheat  the oven about 190°c.
Place the dough in a rectangular pan and let stand 15 minutes covered. Make a cut along the dough, sprinkle with a little flour. Bake the bread for 30 minutes. Wait a couple of minutes, then unmold and cool on a wire rack.



PRINT RECIPE HERE


EN ESPAÑOL


Pan integral con cereales














Este pan lo adapté de una receta que tiene la Claudia en su blog Dulcinea (en realidad solo modifiqué unas cantidades) siempre me hanencantado las recetas de la Claudia además que son deliciosas he hecho otras cosas pero esta es la primera vez que publico una de sus recetas.

Para los que no la conocen les recomiendo de todas maneras su blog tiene cosas deliciosas. La Claudia es además profesora de cocina y la han entrevistado para Revistas de cocina.
Claudia gracias por la receta el pan quedó delicioso.
Además es muy deportista:)


Ingredientes

130 grs. harina blanca
130 grs. harina multicereal de Selecta
o una harina con granos ( avena, centeno o cebada)
130 grs. harina integral
1 y 1/2 cucharadita de sal
1 cucharadita de azúcar
15 grs. levadura seca
2 y 1/2 cucharadas de aceite
vegetal
1 y 1/2 taza de agua tibia

Preparación masa

 En un bol  grande mezclar las harinas, sal, azúcar, aceite y levadura, unir todo bien y de a poco agregar el agua (1 taza) y ver si se necesita más agua, depende de la harina y de la temperatura. La masa debe quedar suave y elástica, amasar durante unos 6 a 7 minutos.
Dejar reposar la masa en un bol untado con aceite, porn una hora, cubrir y dejar a temperatura ambiente.
Precalentar el horno a 190°c.
Colocar la masa en un molde rectangular mediano y hacer un corte al cnetro y espolvorear con un poco de harina.
Dejar reposar nuevamente unos 15 minutos a temperatura ambiente.
Hornear durante unos 30 minutos debe estar más bien dorado y seco.
Dejar enfriar un rato antes de desmoldar.

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