marzipan alfajores with raspberry jam














Think in  these little alfajores as "petites boucheés"  or small bites because they are cute  and delicious.



The original recipe was with Nutella, but I found it  too sweet and I prefer  fill with  raspberry jam  because is a little  acid and is nice  with chocolate, and voila! was amazing:))


(Although if you want can be filled with nutella if you like)

This recipe is adapted from Libro de cocina paula 2010(Santiago Chile)


Ingredients (20 alfajores)


300 grs, marzipan I bought it in candy stores or super
but if you dont find you can make
3/4 cup of raspberry jam
300 grs dark chocolate melted (semi sweet or bitter)
some raspberries to garnish


Method

 To make the alfajores  on a flat surface and roll the marzipan dough making  sandwich between two plastic film is more easy  to pass the rolling pin.


Leave of 5 mm. thick and with a pastry cutter no more than 4  cm.,  cut 40  circles, put them on a plate and set aside.


When ready spread one side with 1/2 teaspoon of raspberry jam and place another  alfajor on top and cap.


Press lightly and bring them to the refrigerator for 1 hour.


When you are ready  immerse one in the melted chocolate bath, bathe it, take it out carefully (you can use a fork to remove  from chocolate) and let dry on waxed paper. Top place with raspberries.


PRINT RECIPE HERE


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Miz Helen’s Country Cottage



EN ESPAÑOL

Alfajores de mazapán con mermelada de frambuesas













Piensen en estos alfajores de mazapan como algo pequeño y delicado o sea un ¡petite bouchée!, un bocado pequeño.La receta original era con nutella o podría ser con dulce de leche pero yo quería algo más suave porque el mazapán es dulce, por eso los rellené con mermelada de frambuesa (un poquito y creanme que quedaron muy buenos:)
Si alguien quiere puede rellenarlos con nutella.

Esta receta está adaptada de un libro paula Cocina del 2010
(Santiago-Chile)

Ingredientes (20 alfajores)

300 grs. de pasta de mazapán
venden en varias partes yo usé el de Lagos del sur (falabella o Jumbo)
la pasta de mazapán tambien se puede hacer tambien en casa
ver aquí
3/4 taza de mermelada de frambuesa
300 grs. de cobertura de chocolate semi amargo
frambuesas para decorar

Preparación

Sobre una superficie lisa estirar el mazapán, ponerlo entre dos film plástico y pasarle el rodillo para estirarlo.
Dejándole de 5 mm de grosor y cortar 40 círculos con un cortapas de unos 4 cm
Sobre 20 de estos círculos colocar un poco de mermelada sobre cada uno, cubrir con otra tapita y presionar un poco, llevar a refrigerador por 1 horas.
Aparte derretir en una ollita el chocolate a baño maría,sumergir cada alfajor en el chocolate, retirar y dejar secar sobre papel mantequilla para que se enfrien. Decorar con las frambuesas. Dejar reposar hasta que el chocolate esté firme.









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