Chicken Breasts in Caper Cream Sauce
My kids never eaten capers before but my son really loved this plate and me too:)
But love how capes tasted in this sauce. And only are some tablespoons you have to use.. Easy and yummy, simple and delicious
4 boneless, skinless chicken breast halves
2 tablespoon of butter
salt and pepper
3 tablespoon capers
2 tablespoon juice capers
3/4 cup heavy cream
1 baby leaf
Source: Revista Paula Cocina año 1991
Source: Revista Paula Cocina año 1991
Method
Preheat oven to 180 ° c
In a medium saucepan melt the butter and the breast chicken.
In a medium saucepan melt the butter and the breast chicken.
Turn chicken frequently, until brown, about 5 minutes
Remove chicken to an oven dish.
Add to skillet the remaining ingredients, capers, caper juice, bay leaf, pepper and a pinch of salt, finally the heavy cream, bring to boil, reduce heat and cook about two minutes.
Always stirring.
Remove the bay leaf.
Pour the sauce over the chicken .Cook for about 40 minutes. Bath with the juice during cooking.
Serve chicken with caper sauce.
Always stirring.
Remove the bay leaf.
Pour the sauce over the chicken .Cook for about 40 minutes. Bath with the juice during cooking.
Serve chicken with caper sauce.
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EN ESPAÑOL
Pechugas de pollo en salsa de alcaparras
Ingredientes
2 cucharadas de mantequilla
pechugas de pollo cortados en mitades o cuartos
3/4 taza de crema larga vida
3 cucharadas de alcaparras (Usé marca Gourmet, muy buenas)
2 cucharadas de jugo de alcaparras
1 pizca de sal (es cuestion de gusto pero las alcaparras
de por sí tienen sal)
pimienta
1 hoja de laurel
Adaptada de revista Paula Cocina año 1991.
Preparación
Precalentar el horno a 180°c
En un sartén mediano derretir la mantequilla y dorar las pechugas de pollo en cuartos o mitades.
Agregar a la sarten (que aún tiene mantequilla), las alcaparras, la crema, jugo de alcaparras, una pizca de sal, pimienta y la hoja de laurel.
Cocinar llevando a ebullición, despues bajar el furgo y cocinar durante unos dos minutos.
Revolver siempre ocasionalmente. retirar la hoja de laurel.
Entonces verter la salsa sobre las pehugas de pollo y llevar a horno por unos 40 minutos.
Rociar con el mismo jugo ocasionalmente mientras se cocina.
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